ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ Η ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΑΙL ΜΟΥ:

heliastheo96@gmail.com

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Google+ 20 Πράγματα που πρέπει να ξέρετε!!!


google plus techgear tips Google+ 20 Πράγματα που πρέπει να ξέρετεΠέρασε κιόλας μια εβδομάδα από την είσοδο μας στο Google+, το οποίο όπως ήταν φυσικό έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού, αν και μέχρι στιγμής δεν είναι ανοικτό για όλους. Ωστόσο, μπορούμε να παραθέσουμε μερικά πρώτα στοιχεία και συμπεράσματα για το κοινωνικό δίκτυο της Google: 

* Google+ ονομάζεται το κοινωνικό δίκτυο της Google, αλλά η εταιρία δεν το θεωρεί ανταγωνιστή του Facebook.
* Προς το παρόν, η είσοδος γίνεται μόνο μέσω προσκλήσεων, οι οποίες ενεργοποιούνται κατά διαστήματα.
* Βρισκόμαστε ακόμα στην δοκιμαστική έκδοση του Google+, αφού θα προστεθούν πολλές ακόμα λειτουργίες.
* Η εφαρμογή Google+ είναι διαθέσιμη στο Android Market, και σύντομα θα κυκλοφορήσει για iOS και άλλες πλατφόρμες. Ταυτόχρονα γίνεται εγκατάσταση και της εφαρμογής-λειτουργίας Huddle για ομαδικό chat.
* Οι χρήστες μπορούν να ανανεώνουν το status τους όπως στο Facebook, τα οποία εμφανίζονται υπό την κατηγορία “Posts”, το αντίστοιχο Wall.
* Τα Circles είναι ομάδες που μπορείτε να δημιουργείτε και να τοποθετείτε φίλους σας, παρόμοια με τα Facebook Groups, και επίσης μπορείτε να ποστάρετε οτιδήποτε που θα εμφανίζεται μόνο στους φίλους κάποιου/κάποιων συγκεκριμένων Circles.
* Η λειτουργία Sparks σας εμφανίζει videos και άρθρα σχετικά με πράγματα που σας ενδιαφέρουν.
* Η λειτουργία Hangouts σας δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης ομαδικών τηλεδιασκέψεων!
* Η λειτουργία Instant Uploads αφορά την mobile έκδοση του Google+. Οι φωτογραφίες που βγάζετε ανεβαίνουν αυτόματα στο κοινωνικό δίκτυο και αποθηκεύονται σε cloud server της Google. Χμμ….
* Το Stream είναι το αντίστοιχο News Feed συγκριτικά με το Facebook. Εδώ εμφανίζονται και όλα όσα μοιράζονται οι φίλοι σας.
* Μπορείτε να επισημάνετε έναν χρήστη με τα σύμβολα + και @ πριν το όνομα τους. Ταυτόχρονα αποστέλλεται ειδοποίηση στον επισημασμένο χρήστη.
* Μπορείτε να φιλτράρετε το Stream και να παρακολουθείτε τη ροή από συγκεκριμένα Circles, ενώ μπορείτε να αναφέρεται κακόβουλο υλικό (report)
* Μπορείτε να ξεκινήσετε συνομιλία (chat) μέσα από το Stream, να αναζητήσετε φίλους από την μπάρα και μελλοντικά θα γίνεται και αναζήτηση των posts που εμφανίζονται στο Stream.
* Μπορείτε να μοιραστείτε οποιοδήποτε post (share), να αφήσετε σχόλιο, να το διαμορφώσετε ή να το σβήσετε, ενώ υπάρχει και η επιλογή “mute” σε περίπτωση που δεν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για περαιτέρω σχόλια.
* Η νέα μπάρα Google+ εμφανίζεται σε όλες τις Google Apps (Gmail, Calendar, Search κλπ.) και όταν είστε συνδεδεμένοι στον Google Account σας βλέπετε δεξιά το avatar και το όνομα/email address σας.
* Εάν έχετε ενεργοποιήσει πολλαπλούς λογαριασμούς, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δύο λογαριασμούς ταυτόχρονα!
* Μαζί με την εγγραφή στο Google+, ταυτόχρονα εισέρχεστε και στην υπηρεσία Picasa Web Albums, οπότε όλα τα videos και φωτογραφίες που ανεβάζετε βρίσκονται και εκεί.
* Μπορείτε να δίνετε +1 σε οτιδήποτε σας αρέσει (σχόλιο, post κλπ.)
* Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό φίλων (βλ. Zucκerberg πάνω από 20000…)
* Τώρα που είναι αρχή, είναι λογικό να υπάρχουν αρκετά κενά ασφαλείας, οπότε να είστε λίγο προσεκτικοί. Επαναλαμβάνουμε ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως!
Καλή διασκέδαση και φυσικά όσοι θέλετε μπορείτε να προσθέσετε το Techgear.gr στους κύκλους σας πατώντας εδώ!
Όλα τα videos για το Google+ εδώ!
Υ.Γ: Οι προσκλήσεις είναι και πάλι ανοικτές, αλλά δεν γνωρίζουμε μέχρι πότε! Βιαστείτε!
http://www.techgear.gr/20-things-about-google-plus-that-you-should-know-25273/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου