ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ Η ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΑΙL ΜΟΥ:

heliastheo96@gmail.com

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Απλησίαστο ιστορικό παγκόσμιο ρεκόρ: Τρεις χρεοκοπίες σε 16 μήνες! – Tρέμε Αργεντινή!!!
ίμακα CCC και είχε «αλλάξει» αμέσως μετά το πέρας της περίφημης αναδιάρθρωσης του χρέους μας, του γνωστού PSI+ και την έκδοση των νέων ομολόγων. Η πρώτη ήταν τον Ιούλιο του 2011, με το πρώτο “κουρεμα” που έμεινε “στα χαρτιά” και θα “εβαζε πάτο στο βαρέλι”, όπως διατεινόταν ο τοτε υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος.

Το ερώτημα είναι αν έχει κάποια ουσιαστική σημασία το γεγονός ότι μας … ξαναχρεοκοπούν. Επί της ουσίας, όχι. Απλά η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε και αυτό είναι σαφές, αλλά έπρεπε να το περιμένουν: Η συμφωνία των δανειστών της Ελλάδας για νέα μείωση του χρέους της, περιλαμβάνει επαναγορά ομολόγων σε κλάσμα της αξίας τους. Ως εκ τούτου παρεμβάλλεται μια νέα «αναδιάρθρωση» στα υφιστάμενα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν επενδυτές.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να αποτύχει η συμφωνία επαναγοράς, αλλά ακόμα και αν επιτύχει να επανέλθει πολυ σύντομα, μέσα σε δυο-τρεις μήνες η ανάγκη για διαγραφή χρεών. Δηλαδή να καταδειχθεί άμεσα ότι δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Πρακτικά με την συμφωνία απλά αγοράσαμε χρόνο και το defencene.gr ήταν από τα ελάχιστα ΜΜΕ στην Ελλάδ που είχαν θαρρος να το αναδείξουν το όλο ζήτημα σητν πραγματική του διάσταση. Το θέμα είναι αυτός ο χρόνος να μην αποδειχθεί πολύ λιγότερος απ’ότι ανέμεναν και οι πλέον σκεπτικιστές…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Short URL: http://thenetwar.com/?p=77534

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου