ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ Η ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΑΙL ΜΟΥ:

heliastheo96@gmail.com

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

ΔΟΜΟΚΟΣ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ!!!

Το σκάνδαλο στο Δήμο Δομοκού και το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τα 3 εκατομμύρια ευρώ περίπου, που βρέθηκαν στο λογαριασμό του πρώην αντιδημάρχου Κώστα Σκριμπώνη, μονοπωλούν την τοπική ειδησεογραφία και όχι μόνο.

Ο ίδιος χθες μιλώντας στην aftodioikisi gr είπε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι το ΣΔΟΕ λέει ψέμματα, τονίζοντας ότι χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά. (Διαβάστε τη σχετική είδηση)

Το LamiaReport επικοινώνησε με την Διευθύντρια του ΣΔΟΕ Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ιωάννα Γιαννοπούλου, η οποία ήταν λακωνική, αλλά σαφέστατη :

<<Δεν μπορώ να αναφερθώ σε λεπτομέρειες που αφορούν στη συγκεκριμένη υπόθεση, διότι ο φάκελος θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα που την ερευνά. Ωστόσο μπορώ να διαβεβαιώσω ότι το ΣΔΟΕ, ως όφειλε, έκανε πολύ καλά τη δουλειά του και το πόρισμα έχει ολοκληρωθεί. Όντως υπάρχει ποσό καταθέσεων, που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα δηλωθέντα εισοδήματά του.>> είπε στο LR η κ. Γιαννοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LR, το ποσό που βρέθηκε στο λογαριασμό του αντιδημάρχου αγγίζει τα 4,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο το πόρισμα του ΣΔΟΕ κάνει λόγο για 2,8 εκατ.ευρώ τα οποία είναι "ορφανά".
Οι καταθέσεις γινόταν συνήθως από 2 συγκεκριμένους εργολάβους, την τριετία 2007-2010. Τα έργα, τα οποία τους ανέθετε ο Δήμος Δομοκού, είναι έργα "ανύπαρκτα" ή έργα που δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν, αφού αφορούν όπως π.χ. σε : συντήρηση και επισκευή αγροτικών δρόμων, καθαρισμό ρεμάτων, συντήρηση ζωνών πυρασφάλειας, κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μηχανικός του Δήμου Δομοκού, που είχε κάνει την επιστολή - καταγγελία στον εισαγγελέα, κατηγορώντας Δήμαρχο και αντιδήμαρχο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, μετά την μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του, πήρε πίσω την καταγγελία (!), ωστόσο η εισαγγελική έρευνα συνεχίστηκε για να φτάσουμε στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, που καίει τον αντιδήμαρχο.

Διαβάστε παρακάτω την πολύ σοβαρή καταγγελία, που είχε κάνει ο μηχανικός του Δήμου, όπως την είχε δημοσιεύσει το koutipandoras.gr:

«Αξιότιμε κύριε εισαγγελεύ, παρακαλώ να ερευνήσετε τα παρακάτω πιθανά κα- τά του δημάρχου …… και του αντιδη- μάρχου …… του δήμου ……

Για: “Κλοπή δημοσίου χρήματος, διαφθο- ρά, διάβρωση των ηθών και μαύρο πο- λιτικό χρήμα στο δήμο ……”
Να ερευνήσετε μήπως ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος …… συστηματικά αδειάζουν τα ταμεία του δήμου ……
Να ερευνήσετε μήπως “φροντίζουν” όλα τα ηλεκτρολογικά έργα να ανατίθε- νται με στημένους διαγωνισμούς σε συ- νεργάτη και πρώην υπάλληλο του αντι- δημάρχου και στη συνέχεια να τα εκτε- λεί ο ίδιος ο αντιδήμαρχος.

Πώς γίνεται όλα τα έργα να εκτελού- νται με 500% παραπάνω προϋπολογι- σμό; Προσωπικά ο ίδιος έκανα αναλυτικές επιμετρήσεις σε όλα τα έργα και διαπίστωσα ότι έργα με πραγματικό προϋπολογισμό 1.200 € χρεώνονταν στο δήμο 6.900 €. Γιατί έδιναν αυτά τα λεφτά στους εργολάβους; Οι πληρωμές από το δημόσιο χρήμα στην ώρα τους στους εργολάβους. Αναρωτιόμα- στε λοιπόν γιατί σκορπίστηκαν τόσα λεφτά για έργα πολύ μικρότερου προϋπολογισμού; Γιατί ο δήμαρχος δέχτηκε να ξοφλήσει εργολάβους για έργα που πο- τέ δεν υλοποιήθηκαν ή πήγαν στα χέρια 3 εργολάβων με απευθείας αναθέσεις. Αυτά πλέον έχουν φύγει πέραν από τη σφαίρα της οικονομικής απάτης που πι- θανά να έχει διαπράξει ένας δήμος. Εί- ναι στη σφαίρα της φαντασίας. Είναι 700.000 ευρώ σπασμένα σε 6.980 ευρώ, κομμένα για να μπορεί να κάνει ο δήμαρχος απευθείας αναθέσεις. Σπάει τα μεγάλα ποσά σε μικρότερα. Γίνεται διάσπαση του φυσικού αντικειμένου που απαγορεύεται. Σας επισυνάπτω πά- νω από 100 απευθείας αναθέσεις, δηλαδή έχουμε έναν μηχανισμό μέσα σ’ έναν δήμο ο οποίος, αφού έχει φτιάξει το τεχνικό του πρόγραμμα κατάλληλα, το μόνο που κάνει είναι να κόβει τιμολόγια εικονικά, δηλαδή που δεν αντα- ποκρίνονται στον προϋπολογισμό του έργου αλλά είναι πολύ περισσότερα, να πηγαίνει ο εργολάβος να εκτελεί μια μι- κρή εργασία, πολύ χαμηλότερου προϋ- πολογισμού ή και να μην εκτελεί τίποτα και να παίρνει τα χρήματα και πιθανόν να τα μοιράζονται στη συνέχεια. Γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθούν οι καταθέσεις χρημάτων από τους εργολάβους προς τον αντιδήμαρχο ……, ο οποίος προφανώς είναι μέσα στο σενά- ριο αυτό. Θα σας δείξω μια τεχνική πε- ριγραφή από ένα άλλο δήμο. Μέχρι τοπογραφικό της περιοχής παρουσιάζει ο δήμος αυτός όταν εκτελεί ένα έργο. Για να πάτε να δείτε που ακριβώς εκτελέ- στηκε το έργο. Παρουσιάζεται σχεδιάγραμμα ολόκληρο.

Στο δήμο …… δεν ξέρει κανένας δημοτικός σύμβουλους τι εκτελείται και πού, για να πάει να το ελέγξει. Βεβαίως και πρέπει να καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι εικονικά τιμολόγια στους ισολογισμούς. Το λάθος είναι ένα, που δεν κάνουν γραπτή αναφορά στον επίτροπο. Ο επίτροπος ελέγχει τη νομιμότητα της διαδικασίας, της δημοπράτησης, του τιμολογί- ου, αν έχουν γίνει σωστές οι κρατήσεις. Και πάλι στην περίπτωση αυτή ο επίτροπος λίγα πράγματα μπορεί να κά- νει. Στην περίπτωση ατασθαλίας πρέπει να γίνεται μηνυτήρια αναφορά, ό- πως η παρούσα, η οποία όμως, στην κοινή γνώμη, δεν αποτελεί λύση γιατί είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα (θα διαρκέ- σει 6-7 χρόνια), χαιρέτα μας τον πλάτα- νο, που λέει και ο λαός μας. Τα λεφτά της πατρίδας μας από τους εργολάβους πήγαν στους κλέφτες. Είναι τέτοια η α- πελπισία του λαού μας που όταν ακούει για έργο του δήμου σκέπτεται αμέσως μαύρο χρήμα και κουνάει απελπισμέ- νος το κεφάλι του.

Παρακαλώ να ερευνήσετε μήπως δίνονταν μίζες από τους εργολάβους στον αντιδήμαρχο ……· Πού βρισκόμαστε: Έρευνα
Να ρωτηθούν οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων και οι δημοτικοί σύμ- βουλοι της μειοψηφίας αν έχουν δει ποτέ αυτόν το μυστηριώδη εργολάβο “……” να εκτελεί κανένα από αυτά τα έργα που έχει πληρωθεί στο δήμο.
Να ερευνήσετε μήπως ο μυστηριώδης αυτός εργολάβος είναι συνεργάτης και επί 7 χρόνια υπάλληλος του αντιδημάρχου ……

Να ερευνήσετε μήπως σ’ όλα αυτά τα έργα έχουν δει τον αντιδήμαρχο κ. …… και τους υπαλλήλους του.

Να ερευνήσετε μήπως όλα αυτά τα έργα έχουν γίνει με τα επαγγελματικά αυ- τοκίνητα και τους υπαλλήλους του αντι- δημάρχου.

Να ερευνήσετε μήπως ο πραγματικός εργολάβος είναι ο αντιδήμαρχος.

Να ερευνήσετε μήπως ο δήμαρχος

…… κάνει τις αναθέσεις έργων και ο αντιδήμαρχος τα εκτελεί;

Τι θα γίνει τέλος πάντων σ’ αυτή τη χώ- ρα με τους κουμπάρους;

Να ερευνήσετε μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακραίο φαινόμενο υπο- νόμευσης της δημοκρατίας, διάβρω- σης των ηθών, καταλήστευσης δημοσί- ου χρήματος από το δήμαρχο …… και αντιδήμαρχο κ. ……

Έρευνα

Άρση του απορρήτου του τραπεζικού λογαριασμού του κ. …… για να αποδειχθεί αν πιθανόν έπαιρνε μίζες από τους εργολάβους, γιατί το να γίνονται απευθείας αναθέσεις τέτοιου ύψους

600.000 ευρώ προφανώς είναι ύπο- πτο για στημένους διαγωνισμούς και μίζες και παρακαλώ να το ερευνήσετε αν αληθεύει. Να ερευνηθεί σύμφωνα με τον νόμο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ.

Για τους παραπάνω λόγους ΑΙΤΟΥΜΑΙ Την παραδειγματική τιμωρία παντός υπευθύνου.»   

ΠΗΓΗ: http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=54992:2012-07-01-06-53-15&catid=38:2010-04-22-20-27-04&Itemid=3 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου