ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ Η ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΑΙL ΜΟΥ:

heliastheo96@gmail.com

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος επαναλαμβάνει η C. Lagarde!!!

Κάποιου είδους αναδιάρθρωση του χρέους, αντί διαγραφής, θα μπορούσε να δώσει την δυνατότητα στην Ελλάδα να διαχειριστεί το "μη βιώσιμο" χρέος της, αναφέρει η επικεφαλής του ΔΝΤ, σε συνέντευξη της σε ελβετική εφημερίδα,  σύμφωνα με το Reuters.
Το Ταμείο ακόμα δεν έχει αποσαφηνίσει αν θα συμμετέχει στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ύψους 86 δισ. ευρώ, που υπογράφηκε στις αρχές Αυγούστου, έχοντας επιχειρηματολογήσει υπέρ μιας μερικής διαγραφής τους χρέους, καθώς θεωρεί ότι στην τρέχουσα μορφή του δεν είναι βιώσιμο.  
Όμως οι πιστωτές της Ελλάδας και ιδιαίτερα η Γερμανία, έχουν αποκλείσει μια τέτοια πιθανότητα, αλλά είναι πρόθυμοι να συζητήσουν άλλες προοπτικές αναδιάρθρωσης του χρέους, όπως τις ημερομηνίες ωρίμανσης.
Σε ερώτηση αναφορικά με τις διαφορές σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, η Christine Lagarde, δήλωσε ότι "ποτέ δεν είχε ανοίξει η συζήτηση για διαγραφή του χρέους και δεν νομίζω ότι είναι αναγκαίο να ανοίξει αν τα πράγματα έχουν καλή εξέλιξη".
 "Μιλάμε για ημερομηνίες ωρίμανσης, μειώσεις επιτοκίων και για περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δεν αναφερόμαστε σε διαγραφή του χρέους", συνέχισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Στην συνέντευξη της δεν έκανε καμία αναφορά σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδα, ενώ σε παλιότερες δηλώσεις της, έκανε λόγο ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Οκτώβριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου